Titre

Ooggetuigeverslag van het leven van Jezus : onder hypnose verteld

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789020254815

Éditeur

Ankh-Hermes - 1e druk, 1986.

Prix

18,00

Détails

Paperback, 143pp. - in prima staat ( ONGELEZEN )

Plus d'informations
Verrassende antwoorden op vragen als:
* Wie was Maria Magdalena?
* Was Jezus getrouwd?
* en had hij kinderen?
* Hoe kan ik de bergrede met andere woorden begrijpen?
* Hoe verliep de kruisiging?
* en hoe was Jezus aan het kruis bevestigd?
* is hij toen echt gestorven?
* Wat is er daarna gebeurd?

Een Nederlandse vrouw heeft al vroeg in haar leven het gevoel dat het net is of ze 'erbij is geweest' als ze leest of hoort van gebeurtenissen in het Nieuwe Testament. Zij heeft het gevoel dat de feiten over Jezus' leven niet geheel waarheidsgetrouw in de bijbel zijn weergegeven. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen, besluit ze zich onder hypnose terug te laten brengen naar die verleden tijd.
Onder hypnose krijgt zij beelden door van het leven van Mirjam, een joodse vrouw en de levensgezellin van Immanuel - de man die later Jezus van Nazareth genoemd zou worden. De scepsis die aanvankelijk leeft bij hen die ook bij deze hypnose-sessies (12 in totaal) aanwezig zijn, wordt gaandeweg ondermijnd. Ongeloof maakt plaats voor diepe indruk en bewondering voor de man over wie zij vertelt. Ook de heldere uitleg die zij geeft van de opvattingen en gedachten van Immanuel dwingen respect af bij de aanwezige getuigen.
Mirjam beschrijft tevens de Essenen, de gelijkenissen, Immanuels kinderen en ouders, ze vertelt over de dreiging der priesters, de gevangenneming en kruisiging van Immanuel en over haar eigen dood. Haar verklaring van Immanuels opvattingen over tal van levensvragen, zoals egoïsme, schelden, homofilie, lijden en schuldgevoel, zijn indrukwekkend. Een levensecht boek dat door zijn eenvoud overtuigt.

Recensie(s):
In 12(!) hypnose-sessies vertelt een joodse vrouw over haar leven als Mirjam, echtgenote van Immanuel (later Jezus), waarbij vooral de eenvoud van hun leven en haar verhaal daarover opvalt. Ze benadrukt dat hij aanvankelijk meer een verzetsleider was die overging tot het bewust maken van de eigen waarde en mogelijkheden in iedere mens. Revolutionair is het verslag van Jezus' nep-kruisiging, waarna hij 12 jaar later in Marseille overleed. Het boek bevat na een goede inhoudsopgave een korte uitleg over hypnose, de sessies, waarbij de scepsis van de lezer niet wordt weggeredeneerd. Het ooggetuigeverslag is een letterlijke weergave van het gesprokene, dus met veel onderbroken en onafgemaakte zinnen. Nu en dan stelt de hypnotiseur een sturende vraag en tweemaal geeft hij kort commentaar. Het laatste hoofdstuk bestaat uit Mirjams weergave van Jezus' woorden over 16 controversiële onderwerpen als homofilie en echtscheiding (niet veroordelend). Voor een breed publiek.
Maaszicht Maasbracht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!

Betaling na ontvangst boeken!

Betaling via PayPal is mogelijk!

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.84 euro
Boek boven de 350 gram 4.50 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.25 euro //

BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 3.50 euro
Boek boven 350 gram 5.80 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 7.70 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Maaszicht.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Maaszicht
  • Après votre commande vous et Maaszicht recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Maaszicht
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Maaszicht peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers