Titre

Opgetekend Verleden 4 (Jaarboek van de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie)

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie

Prix

15,00

Frais de livraison

€ 6,00

Disponible

2 copies

Détails

2006, 159 pp. (nieuw).

Plus d'informations
Opgetekend Verleden 4, het vierde jaarboek van de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie, ligt op 20 juni in de rekken. De Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie (MVSA) is een vereniging waar amateur-archeologen uit onze stad samenwerken met een aantal professioneel opgeleide archeologen.

Net als in de vorige uitgaven in de reeks Opgetekend Verleden is er ook dit jaar getracht een grote variatie aan onderwerpen aan bod te laten komen, waarin zowel de archeologisch geïnteresseerde leek als de professionele archeoloog zijn gading kan vinden. Sommige bijdragen zijn eerder luchtig opgevat terwijl andere wetenschappelijk 'diepgravender' zijn.
Zo zijn er in navolging van voorgaande jaarboeken een aantal privéverzamelingen samengebracht over een bepaald onderwerp, deze keer over patacons. Patacons zijn schildjes in gebakken klei ter versiering van feestgebak, daterend uit de 16de tot het begin van de 20ste eeuw.
Naar aanleiding van de zaak Bernaerts, waarbij archeologische voorwerpen uit Mechelse bodem door derden zonder toestemming van de eigenaars voor verkoop zijn aangeboden bij het gelijknamige veilinghuis in Antwerpen, is er een niet eerder gepubliceerde opgraving bovengehaald. Het betreft materiaal uit de kelder van 'De Clippel' op de Veemarkt, materiaal dat ondertussen hoogstwaarschijnlijk niet meer bestaat.
Verder in het jaarboek zijn er een aantal bijdragen te vinden over de voormalige abdij Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. In een eerste artikel wordt ingegaan over het archeologische materiaal uit een waterput verbonden aan het abdissenkwartier. Een tweede bijdrage stelt vragen over 2 arduinen blokken die zijn gevonden bij de renovatie van het koetshuis.
Daarnaast is er een bijdrage over het aardewerk uit een beerput, gevonden bij het archeologisch onderzoek op de site Lamot. Ook bespreken de archeologen van de Mechelse stedelijke archeologische dienst hun bevindingen over hun werkzaamheden in 2005. Tenslotte is er een kort artikel over de woelige geschiedenis van het kasteel van Borgerstein.
Images
 - Opgetekend Verleden 4 (Jaarboek van de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie)
boekenkeldertje Mechelen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie boekenkeldertje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec boekenkeldertje
  • Après votre commande vous et boekenkeldertje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de boekenkeldertje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • boekenkeldertje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers