Titre

'De Jonge Jacob'. De lichting en het onderzoek van een hektjalk.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789460640919

Éditeur

ADC Maritiem

Prix

59,50(Excl. toute livraison)

Frais de livraison

Détails

2009, ADC Monografie 6, 269 pp, genaaid en harde kaft (met CD-rom)

Plus d'informations
Op 20 december 2006 werd het achterschip van een hektjalk gelicht in de monding van de Dordtsche Kil. Het wrak, dat tijdens baggerwerkzaamheden in juni 2006 werd ontdekt en bekend is geworden onder de naam ?De Jacob?, bleek tijdens de laatste fatale reis op 23 juli 1858 gevaren te zijn door schipper Hendrik Ritmeester en zijn vader Joachem. De laatste zou de schipbreuk niet overleven. Het achterschip is als gevolg van gunstige conserveringsomstandigheden in de bodem intact gebleven. In het achteronder, dat afgesloten was met een houten schot, is een groot deel van de inventaris, het meubilair en de binnenbetimmering aangetroffen. De duikoperatie bestond uit het vrijleggen en het onder water doorzagen van het wrak, om het daarna door middel van hijsbanden en een frame te lichten. Vervolgens heeft op het droge een uitgebreid scheepsarcheologisch onderzoek plaatsgevonden.

Dit project, dat in opdracht van Rijkswaterstaat Directie Zuid-Holland, Waterdistrict Merwede en Maas te Dordrecht is uitgevoerd, schetst een veelzijdig beeld van de 19e-eeuwse binnenvaart. Niet alleen komen de constructie en de inventaris van de hektjalk aan bod, maar ook gegevens over de opvarenden zijn uit de archieven opgedoken. Het boek laat zien dat de binnenvaart en met name dit scheepstype, van groot belang zijn geweest voor de ontwikkeling van de Nederlandse infrastructuur. Het wrak en de inventaris zullen vanaf 2011 onderdeel uitmaken van de expositie van het Binnenvaartmuseum, gelegen in de Riedijkshaven te Dordrecht.
Images
Waldus, W.B. - 'De Jonge Jacob'. De lichting en het onderzoek van een hektjalk.
boekenkeldertje Mechelen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie boekenkeldertje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec boekenkeldertje
  • Après votre commande vous et boekenkeldertje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de boekenkeldertje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • boekenkeldertje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers