Titre

Open je hart

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789401600514

Éditeur

Xander Uitgevers B.V.

Prix

6,00

Disponible

2 copies

Détails

2013, als nieuw

Plus d'informations
Augustus 1999 (!) gaf Zijne Heiligheid de Dalai Lama een serie lezingen in New York op uitnodiging van het Tibet Center en de Gere Foundation. De lezingen waren gebaseerd op de drie belangrijke boeddhistische geschriften: de Middellange Stadia van Meditatie (Kamalashila), de 37 Oefeningen van de Bodhisattva?s (Togmay Sangpo) en de Acht Verzen om de geest te ontwikkelen (Langri Tangpa).

Begin dit jaar verscheen bij Xander Uitgevers in Amsterdam de Nederlandse vertaling van een samenvattende weergave van de lezingen die in 2001 door Nicholas Vreeland werd geschreven. Er zit een behoorlijk lange tijd tussen 1999 en 2013. Het heeft dus even geduurd maar het resultaat mag er zijn. In krap 200 pagina?s goed leesbare tekst wordt de lezer meegenomen door de wereld van de meest centrale Tibetaans boeddhistische begrippen en denkkaders. In feite vormt het boek een gedegen inleiding in Tibetaans boeddhisme.

Op weergaloze wijze laat de Dalai Lama zien hoe de onderscheiden boeddhistische aspecten in een logisch verband met elkaar samenhangen. Vanuit de basis van verlangen naar geluk en meditatie, via karma, bezoedelingen, pad en mededogen eindigen we bij gelijkmoedigheid en bodhicitta.

Soms is het gebruikte vocabulaire wennen. De vertaler hanteert regelmatig minder bekende, verrassende vertalingen uit het oorspronkelijke Engels. Om enkele voorbeelden te noemen: bezoedelingen blijken de beter bekende negatieve emoties te zijn; het uitgestrekte en het diepgaande aspect van het pad staan voor methode en wijsheid. Voor de meer ingewijde lezer van boeddhistische lectuur zal dat even wennen zijn. Maar dat neemt niet weg dat het Tibetaans boeddhistische begrippenkader op een heldere en overzichtelijke manier wordt weergegeven. Het feit dat de onderwerpen redelijk beknopt worden beschreven, doet hieraan niets af.

Kortom, de Dalai Lama toont zich wederom een groot leraar! Het is zijn verdienste dat ?Open je hart? een zeer toegankelijk boek is voor lezers die niet eerder boeddhistische werken hebben gelezen. Zij krijgen een prachtige gelegenheid om via een goed leesbaar werk inzicht te verwerven in waar het in het Tibetaans boeddhisme om gaat. Voor meer in het Tibetaans boeddhisme ingewijde lezers is ?Open je hart? een boek waarin kort en bondig alles weer even goed op een rij wordt gezet.

Al met al is ?Open je hart? een aanwinst voor de rijkdom aan boeddhistische literatuur in het Nederlands taalgebied! Dat is zeker ook mede de verdienste van Nicholas Vreeland die de lezingen van de Dalai Lama op een uitstekende manier bewerkte.
Images
Lama, Dalai - Open je hart
Arcturus Beek

ARCTURUS – spirituele en esoterische boekhandel. Boeken over spiritualiteit, bewustwording, coaching, esoterie & alternatieve geneeswijzen. ||.

Als je een beetje wilt snuffelen, dan kun je sorteren op o.a. “laatst toegevoegd”. Wil je zoeken op trefwoord, doe dat dan in het zoekvak. Denk bv. aan: boeddhisme, maya of roman. ||.

Verzendkosten: verzenden gebeurt via PostNl als brievenbuspost, tarief voor 1 boek is € 3,60. Wil je meer boeken bestellen, neem dan even contact op via de mail (lily@wonderacademie.nl). Dan kijken we naar de mogelijkheden om dit zo voordelig mogelijk bij jou te bezorgen.Voor verzending naar Belgie gelden andere tarieven. ||

Arcturus Boekwinkel is onderdeel van De Wonderacademie | KvK 70112282 | BTW NL002051696B20

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Arcturus.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Arcturus
  • Après votre commande vous et Arcturus recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Arcturus
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Arcturus peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers