Titre

Credo Bezielde Verhalen

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Prometheus Amsterdam

Prix

10,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback Als nieuw

Plus d'informations
God bestaat, al is het maar in het diepst van iemands gedachten. Maar wie Hij is, en of Hij waarlijk iets voor de gelovige én de ongelovige kan betekenen, zijn vragen die in de loop der eeuwen eindeloos veel antwoorden en nog veel meer discussie hebben opgeroepen.

De mystiek-religieuze teksten die Désanne van Brederode in Credo heeft verzameld, roepen niet op tot godsdienstige braafheid, wereldvreemde dweperij of een eeuwig gelukzalige glimlach. Ze laten zien dat het leven met God en Zijn mysteriën vaak vertroostend maar soms ook allesbehalve zaligmakend is.

Recensie(s)

Desanne van Brederode (1970) is filosofe en heeft zich in haar roman 'Ave Verum Corpus' (1994) intensief bezig gehouden met het existeren van Jezus. In deze bundel zet zij deze zoektocht voort door de verhalen en gedichten die zij heeft verzameld. Bezielde verhalen, omdat ze alle op de een of andere manier te maken hebben met het christelijk geloof, soms in verkondigende, vaker in vragende zin, waardoor zij even 'de overgeïnformeerdheid en het cynisme' van de lezer hoopt te overwinnen. Zo lezen wij onder andere een visioen van Hadewijch, een scheppingsverhaal van Karel van de Woestijne, gedeelten uit de Kleine Johannes van Frederik van Eeden en de brieven van Vincent van Gogh, alsmede fragmenten van Harry Mulisch, Desiderius Erasmus en Gerben Hellinga. Ook gedichten, van Constantijn Huygens, Martinus Nijhoff, Willem Kloos en anderen. Veel variatie dus. Het zijn meestal vrij pittige stukken die de lezer tot 'veel gepeinzen' kunnen brengen.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers