Titre

Kleine Encyclopedie van het Snobisme

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Ambo Baarn

Prix

12,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations

Inkijkexemplaar

Bekijk trailer


Bindwijze: Other Formats
Ook verkrijgbaar: Hardcover
Samenvatting
Auteur: Anton Moonen
Nederlands
223 pagina's Ambo juli 2001 Alle productspecificaties
Zijn er nog echte snobs of ontbreekt het ons aan raffinement en gecultiveerde levenskunst? Wilt u uw leven verfijnen met wat meer stijl, elegantie, exclusiviteit en chic? Anton Moonens handleiding over de kunst van de verfijnde levensstijl is dan een absolute must.
In zijn "Kleine encyclopedie van het snobisme" schetst Moonen op ironische wijze de wereld van dandy's, estheten en etiquette. Hij beschrijft de kunst van het verfijnde leven aan de hand van talrijke anekdotes, geeft praktische tips voor de garderobe en de inrichting van een woning, gourmetrecepten en lijsten vol wijnen. Hij wijdt zelfs een een speciaal gedeelte aan de keuze van de juiste... hond!

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In de inleiding van deze amusante kleine encyclopedie omschrijft de auteur zijn onderwerp: een snob is arrogant, een individualist en afkerig van ieder groepsgevoel. Deze anti-egalitaire houding komt overeen met die van de dandy en deze twee begrippen worden door de auteur door elkaar gebruikt omdat snob en dandy beiden naar hetzelfde esthetische ideaal streven. Na deze begripsbepaling volgt een omschrijving van de habitat van de snob, gevolgd door een abc van het snobisme waarin alles duidelijk op een rij wordt gezet, een almanak met wat de snob iedere maand zou kunnen doen, een uitgebreide zwarte lijst van zaken die een snob moet vermijden, een culinaire bijlage met recepten waarmee de snob voor de dag kan komen met informatie over wijnen en champagnes. Tot slot enkele raadgevingen voor de beginnende snob. Het is dus een praktische gids (deels tongue-in-cheek), geen historisch overzicht. Helaas is de lijst van geraadpleegde literatuur onvolledig: veel in de tekst genoemde werken worden hier gemist. Verzorgd uitgegeven, rode band, stofomslag in zilver (goud vindt de ware snob ordinair)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers