Titre

Amor in Afganistan

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Byblos

Prix

8,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
Zij is een New Yorkse schrijfster, trots en onafhankelijk, die conventies schuwt en haar vrije keuze boven alles stelt. Hij is een Afghaanse vluchteling, charmant, traditioneel, open, maar vol conventies. Beiden zijn op de vlucht voor hun eigen land. Een romance begint, die de auteur Kabul en Mazar i Shariff voert. Afghanistan is vooral veel stof, maar gaandeweg begint de twijfel over de natuur van de liefde beide harten om te woelen. De rook van de oorlog is nog nauwelijks opgetrokken wanneer beiden naar Afghanistan trekken. Hij leert Engels, zij leert Farsi. Zij is 44, hij is 34. de verschillen lijken te groot. Wat is de natuur van de liefde, vraagt de schrijfster zich af na een leven van kortlopende affaires. Wat is een leven zonder liefde, vraagt de vluchteling zich af, die het lawaai van de mitrailleurs nog in zijn oren hoort. Amor in Afghanistan is een ode aan de liefde in een cynische tijd die geen ruimte geeft aan het onwaarschijnlijke.
Recensie(s)

Ik-figuur An is joods, 44 jaar oud en woont en werkt in New York (en vertoont veel overeenkomsten met de auteur). Haar vrienden komen vooral uit het Midden-Oosten. Het zijn veramerikaanste personen (afgestudeerd) die toch proberen hun eigen cultuur vast te houden. An heeft een fascinatie voor Afghanistan en de traditionele islamitische wereld. Zij studeert Farsie om de Perzische poezie te kunnen lezen en later ook Arabisch. Amir, een Afghaan van 34 jaar oud, wordt haar grote liefde. Niet in Afghanistan zoals de titel suggereert, maar in New York. Hij wacht op een vergunning om terug te gaan. De relatie is kort en hevig en wordt door Amir zonder enige uitleg beeindigd. An vertrekt naar Afghanistan en Irak. Zij doet uitgebreid verslag hoe de families daar leven en tegen de huidige situatie aankijken. De schrijfster is goed op de hoogte van de gebruiken in deze wereld. In haar dankbetuiging beschrijft ze hoe ze aan al haar informatie is gekomen. Ook heeft zij voor 'LA Weekly' wekelijks een weblog bijgehouden vanuit Afghanistan. De beschreven liefde in het boek is een kapstok om een en ander te verbinden, maar maakt het niet tot een echte roman. Achterin een woordenlijst Farsi en Arabisch.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers