Titre

Stupid White man

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

De Arbeiderspers

Prix

7,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
De prototypische Amerikaan en aartsprovocateur Michael Moore documenteert op onweerstaanbaar hilarische wijze de teloorgang van de Amerikaanse samenleving onder Bush. Hij nagelt op een genadeloze manier de machtige rijke toplaag aan de schandpaal, de 'stupid white men' van 'coporate' Amerika en de 'Bushjunta', die Moores geliefde Amerika naar de knoppen helpen. Moore vertolkt de gevoelens van verontwaardiging en woede van de gewone man, die machteloos toeziet hoe de misstanden zich opstapelen. De vervalsing van de verkiezingsuitslagen door de Bushclan, het racisme, de neergang van het onderwijssysteem, de achterstelling van de vrouw, de lafheid van de democraten, de justitieschandalen en de desastreuze buitenlandpolitiek, niets ontgaat Moores doorborende blik.Net als in zijn met een Oscar gelauwerde documentairefilm Bowling for Columbine gaat Moore gewapend met een grote dosis satire en realiteitszin de wanhoop over zoveel domme belangenpolitiek te lijf. Dat 'tupid white men, ondanks pogingen van de Amerikaanse uitgever het boek na 11 september 2001 te censureren, een wereldhit werd, geeft de burger moed. Moore neemt de WASP-cultuur onder vuur. Met doeltreffende spot. Voor Bushhaters én degenen die nog in Amerika geloven.

Dit boek werd toch gepubliceerd dankzij een actie van Amerikaanse bibliothecarissen. Documentairemaker/auteur Moore (1954) schreef dit kritische, satirische en provocerende boek over de Amerikaanse samenleving (dubieuze verkiezingsuitslagen, desastreuze onderwijs- en gezondheidspolitiek, racisme, justitieschandalen etc.) in de maanden voor 11/9. Na 11/9 leek alles anders en uitgever HarperCollins weigerde het in die vorm te publiceren, Moore moest onder andere zijn kritiek op Bush matigen. Moore weigerde en het boek lag in het magazijn totdat Moore er eind 2001 tijdens een lezing uit voorlas en vertelde over HarperCollins' ban op het boek. Een aanwezige bibliothecaresse startte via internet een actie en HarperCollins werd platgemaild/gebeld door bibliothecarissen die eisten dat het boek alsnog gepubliceerd werd. Dit kwam in de publiciteit, het balletje ging rollen en HarperCollins ging overstag. Het boek, eenmaal uit, werd een bestseller binnen en buiten de VS. Controversieel, vol (flauwe) grappen en grollen, maar met een serieuze ondertoon, en vol, vaak verontrustende feiten en feitjes. Moore won met zijn documentaire 'Bowling for Columbine' over de wapenindustrie en angstcultuur in de VS, de Publieksprijs-IDFA en een Oscar.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers