Titre

Alles Dali . ( Film , Mode , Fotografie , Design , Reclame , Schilderkunst en Arcitectuur . ) Alles Dalí presenteert aspecten van het werk van Salvador Dalí (1904 - 1989) die vrijwel nooit getoond worden. -

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789056624484

Éditeur

Nai uitgevers . & Museum Boijmans-van Beuningen , Rotterdam .

Prix

20,00(Excl. toute livraison)

Détails

gebonden met slappe kaft in als nieuwe staat - 3113 - 2005 - 496 p - 1400 gr - 3,8 cm dik

Plus d'informations
- Dalí is vooral bekend door zijn schilder- en beeldhouwkunst. Minder bekend is dat deze kunstenaar bijzonder geïnspireerd werd door verschillende media zoals film, mode, fotografie, reclame en design. In zijn omgang met al deze media is zijn humor, fantasie en eigenzinnige stijl terug te zien.

Zo werkte hij samen met beroemde fotografen, filmers of modeontwerpers. Hij tekende voor het ontwerp van een droomscène voor de film Spellbound van Hitchcock en maakte een tekenfilm voor Disney. Ook ontwierp Dalí stoffen, jurken en hoeden voor het modehuis Schiaparelli. Bovendien werkte Dalí voor het ballet en het theater en maakte hij zelfs een aantal reclamefilmpjes voor de televisie.

Deze publicatie belicht al deze fascinerende facetten van Dalí's kunstenaarschap en toont niet alleen tientallen schilderijen en tekeningen, maar ook modeontwerpen, filmstills, foto's, meubelen en andere zaken waaruit Dalí's oneindige veelzijdigheid blijkt.


Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling van het toegepaste werk van Dali in Museum Boijmans van Beuningen. De tekst geeft een uitvoerig overzicht van alle activiteiten, chronologisch per sector zoals affiches, decors, film en opera, sieraden en mode zowel de uitgevoerde als de niet gerealiseerde. Zijn werk wordt in de verschillende bijdragen geanalyseerd en geduid als gevuld met Freudiaanse erotische symbolen en uitgelegd als verzet tegen de gemechaniseerde ontwerpcultuur van zijn tijd. De tekstpagina's met minimale marge worden afgewisseld door series afbeeldingen die afgedrukt zijn zonder aanpassing aan de bladspiegel als weergave van zijn schijnbaar chaotische levensstijl. Een bibliografie ontbreekt. Het omslag geeft ook een incomplete herhaling van een reproductie van zijn schilderij met Shirley Temple met anderhalf maal de titel in wit. Illustraties in kleur en zwart-wit. Voor geinteresseerden in het surrealisme of /en in de cultuur in de eerste helft van de 20e eeuw.
Images
Fanes , Felix . ( Concept en samenstelling . & Jaap Guldemond ( Redactie ) . [ isbn 9789056624484 ] 3113 - Alles Dali . ( Film , Mode , Fotografie , Design , Reclame , Schilderkunst en Arcitectuur . ) Alles Dalí presenteert aspecten van het werk van Salvador Dalí (1904 - 1989) die vrijwel nooit getoond worden. -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie DE ESOTERIER.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec DE ESOTERIER
  • Après votre commande vous et DE ESOTERIER recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de DE ESOTERIER
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • DE ESOTERIER peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

Nouveaux livres deDE ESOTERIER

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers