Titre

Griekse Mythen en Sagen

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Spectrum

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

Pocke in goede staat

Plus d'informations
Aan het begin aller dingen was de grenzeloze wereldruimte, die de dichters der Oudheid de Chaos noemden. Uit de vormeloze leegte ontstonden Gaea, de aarde en de donkere Tartarus, de afgrond onder de aarde; naast deze beide ontwikkelde zich Eros, de liefde die werkzaam is in het eeuwige Heelal.´
In hun mythen en sagen hebben de oude Grieken hun gedachten en gevoelens weergegeven over het ontstaan en voortbestaan van de wereld, over de aard en de geschiedenis van hun volk. In deze inmiddels klassieke bundel van Gustav Schwab zijn maar liefst 131 verhalen bijeengebracht, waaronder heel beroemde: die over Prometheus, Heracles, de Argonauten, Theseus, Oedipus, de Trojaanse oorlog, de Tantaliden en Odysseus.
Goden, halfgoden en eenvoudige stervelingen beleven vaak wonderbaarlijke avonturen in deze voorhistorische mythen en heldensagen.
Wie literaire thema´s of kunsthistorische motieven wil doorgronden, vindt het antwoord in deze schitterende navertelde verhalen.

Meer dan 100 beroemde mythen en sagen zijn in deze bundel bijeengebracht en op smakelijke en meeslepende wijze naverteld. Niet alleen kleinere sagen zoals over Orpheus en Eurydice, Daedalus en Icarus en vele andere, maar ook cycli van sagen, zoals de 12 werken van Herakles, de avonturen van de Argonauten, de heldendaden van Theseus, de mythen rond Oedipus en Antigone, de strijd om Troje (uit de Ilias van Homerus), de zwerftochten van Odysseus (de Odyssee) en het noodlot van het geslacht van Tantalus (waaronder Agamemnon) worden helder en boeiend naverteld. In de kantlijn worden bepaalde namen en begrippen kort toegelicht. Voor begrip van literaire thema's en voorstellingen in schilder- en beeldhouwkunst (enkele voorbeelden zijn in zwart-wit gereproduceerd) biedt dit boek een goed uitgangspunt. Vanaf ca. 14 jaar.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers