Titre

Al wat in de kerck noodig is. De Antwerpse beeldhouwers Van der Neer (1700-1838) sculpture.

Auteur
Éditeur

, KVAB, Brussel, 2013

Prix

39,90

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

softcover, Illustraties, tekstin het Nederlands, Verhandelingen Nieuwe Reeks 24, 17x25cm nieuwstaat !. ISBN 9789065691064.

Plus d'informations
Auteur Thomas Matei legt in deze uitmuntende studie de focus op het 18de eeuwse atelier van de familie Van der Neer. Dit beeldhouwersgeslacht uit Antwerpen ontpopte zich in de loop van de jaren 1700 tot een van de belangrijkste - zoniet de allerbelangrijkste - vertegenwoordigers van de rococostijl in de Oostenrijkse Nederlanden. Eerder was al bekend dat de beeldhouwers van de familie Van der Neer verwant zijn aan de kunstschilders Van der Neer uit Amsterdam. Door nieuw en aanvullend onderzoek brengt Thomas Matei aan het licht dat de Van der Neers uit Antwerpen ook verbonden zijn aan twee verschillende 19de-eeuwse beeldhouwateliers (het atelier van Hendrik Peeters-Divoort uit Turnhout en het atelier van Johan Jozef Peeters uit Antwerpen). Terwijl men tot nog toe meende dat deze ateliers volledig onafhankelijk waren, blijkt nu dat de familie Van der Neer haar ambacht ongeveer twee eeuwen lang bleef uitoefenen, zij het dan wel met een naamsverandering. Deze lange continuiteit van het atelier laat toe stilistische wijzigingen alsook blijvende waarden in hun oeuvre vast te stellen. Een gedetailleerde beschrijving van hun belangrijkste opdrachten geeft inzicht in een aantal praktische en economische aspecten van het beeldhouwersambacht. Met zijn onderzoek naar deze veelzijdige en flexibele beeldhouwers en hun atelier werpt de auteur een verfrissend licht op de beeldhouwkunst in de 18de eeuw. Thomas Matei studeerde af als licentiaat in de kunstwetenschappen aan de KULeuven in 2005. Deze publicatie vloeit voort uit zijn licentiaatsverhandeling. Hij is sinds 2006 werkzaam bij het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw als medewerker en registrator. In die hoedanigheid werkt hij mee aan verschillende projecten rond religieus erfgoed en stelt hij inventarissen op van kerkelijke en monastieke kunstcollecties. Hij is tevens aangesteld als wetenschappelijk medewerker in het Museum Abdij van Park te Heverlee en is betrokken bij de restauratie en herbestemming van deze norbertijnenabdij tot erfgoedsite en museum.
Images
Thomas Matei. - Al wat in de kerck noodig is. De Antwerpse beeldhouwers Van der Neer (1700-1838) sculpture.
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers