Titre

Sexueele inversie. - Vert. van: Sexual inversion. - 1897.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Hollandia (De psychologie der sexen; no. 5)

Prix

75,00(Excl. toute livraison)

Disponible

2 copies

Détails

[1913]/2e gew. dr./XI, 234 p./linnen gebonden met goudopdruk

Plus d'informations
"Er kan geen twijfel aan zijn, dat er een bepaalde mate van onwetendheid bestaat aangaande het onderwerp van sexueele inversie. Ik ken medici met een praktijk van jaren, die, voorzoover zij weten, nooit een enkel geval zijn tegengekomen. Wij mogen wel in herinnering houden, dat ongeveer vijftien jaar geleden het geheele aantal in de wetenschappelijke literatuur vermelde gevallen nauwelijks even groot was als het aantal dat ik verkregen heb van het Engelsche ras, en dat er, voordat mijn eerste gevallen gepublicerd waren, geen enkel Engelsch geval vermeld was, hetwelk niet in verband stond met het krankzinnigengesticht of de gevangenis. Waarschijnlijk zijn er zelfs slechts een niet zeer groot aantal personen zich ervan bewust, dat het zich keeren van het sexueele instinct naar personen van dezelfde sekse ooit beshouwd kan worden als aangeboren, voorzoover enig sexueel instinct aangeboren is. En er zouden inderdaad niet weinig menschen ten hoogste verbaasd zijn als het mogelijk ware een lijst te publiceeren van sexueel geperverteerde mannen en vouwen, die op het oogenblik met eere bekend zijn in de kerk, den staat, de maatschappij, in de kunst of de letteren. Er zou van al zulke menschen niet positief beweerd kunnen worden, dat zij geinverterd geboren waren, maar bij de meesten schijnt de geinverteerde neiging instinctief te zijn, en komt ze op een tamelijk vroegen leeftijd voor den dag. In ieder geval moeten wij ons duidelijk voor oogen stellen, dat wij in dit boek geen personen behandelen die thuis behooren in het krankzinnigengesticht of in de gevangenis. Wij hebben te doen met menschen, die in vrijheid leven; sommigen van hen lijden hevig onder hun abnormale organisatie, maar overigens zijn het gewone leden van de maatschappij. In enkele gevallen hebben wij te doen met menschen wier moorele of artistieke idealen een grooten invloed hebben gehad op hun medemenschen, die niets afweten van de eigenaardige organisatie, welke in groote mate die idealen gevormd heeft."
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie GOED VERKEERD.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec GOED VERKEERD
  • Après votre commande vous et GOED VERKEERD recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de GOED VERKEERD
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • GOED VERKEERD peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers