Titre

Mercator. Reizen in het onbekende.

Auteur
Éditeur

S.l., Museum Plantin-Moretus / Bai, 2012

Prix

17,95

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

Paperback, 122pp., 21x26cm., rijkelijk geillustr. in kleur., NL tekst. nieuw. ISBN 9789085866282.

Plus d'informations
Het wereldbeeld van de Europeaan werd in de zestiende en zeventiende eeuw gevoelig uitgebreid, een nieuwe wereld ging open. Ontdekkingsreizigers, handelaars en diplomaten schreven hun reiservaringen neer in dagboeken en verslagen. Ze schetsten een beeld van recent ontdekte gebieden, waaruit we vandaag kunnen afleiden hoe toen naar andere culturen gekeken werd. De reisverhalen werden soms aangedikt met de nodige portie fantasie, maar gaven ook vaak een nauwkeurige beschrijving van exotische streken. Het waren belangrijke bronnen van informatie voor de cartografie, die bijgevolg een explosieve groei kende. Ook de kennis van de navigatie groeide aanzienlijk als gevolg van de verkenningsdrang van reizigers. De enorme maritieme expansie zorgde er immers voor dat er behoefte was aan nieuwe technieken en instrumenten om veilig en snel een bestemming te bereiken. De ontwikkeling van de cartografie, waarin Gerard Mercator een sleutelrol speelde, vergrootte op haar beurt de mobiliteit van de Europeaan. Het was voor de zestiende-eeuwse avontuurlijke reiziger niet ongewoon om voor een lange tijd op handelsmissie of studiereis te vertrekken. Een van die jonge avonturiers was Balthasar iii Moretus. Hij maakte meerdere reizen door Europa, onder meer naar Italie, en schreef zijn indrukken ervan in dagboeken neer. Mercator: Reizen in het onbekende brengt deze boeiende periode van wisselwerking tussen het reisgedrag van de Europeaan en de ontwikkeling van de cartografie letterlijk en figuurlijk in kaart.
Images
Coll. - Mercator. Reizen in het onbekende.
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers