Titre

ADIEU RIJKSMUSEUM,

Auteur
Éditeur

Zwolle/ Amsterdam, Waanders/ Rijksmuseum, 2003

Prix

15,00

Détails

Gebonden, zandkleurig linnen, geillustreerde stofwikkel in kleur, 245 x 300mm., 84pp., uitgebreide illustratie in kleur. ISBN 9789040089190.

Plus d'informations
Het Rijksmuseum gaat verbouwen. Na ruim een een eeuw intensief gebruik van Pierre Cuypers? creatie aan het Amsterdamse Museumplein is een ingrijpende renovatie noodzakelijk. In de loop der jaren is, vooral aan het interieur, zoveel gesleuteld dat van Cuypers? originele ontwerp weinig over is. Aan de buitenkant bleven de gevels glorieus bewaard, maar de binnenkant van de meer dan honderdjarige toont duidelijk de littekens van vele grote en kleine operaties, slechts zelden verzacht door plastische chirurgie. Tijdens de komende verbouwing zullen de Spaanse architecten Cruz en Ortiz de oorspronkelijke structuur voor een groot deel herstellen. Aan de vooravond van de grootscheepse renovatie namen auteur en fotograaf Barbara en Rene Stoeltie een kijkje voor en achter de schermen. De Stoelties genieten internationale bekendheid door hun baanbrekende werk in het vastleggen van interieurs. Ze reizen de wereld over op zoek naar de boeiendste interieurs, die zij vervolgens op hun eigen karaktervolle wijze fotograferen en beschrijven. In hun werk draait het veel meer om details en associaties dan om een precieze registratie van all onderdelen van een interieur. Barbara en Rene Stoeltie maakten een fotoboek over het interieur van het Rijksmuseum en kijken terug naar het museum dat we allen kennen en dat we zullen missen. Volgens directeur Ronald de Leeuw hebben zij een scherp oog voor de dingen waar velen omheen kijken. Zij zagen de schoonheid van het museum, maar ook de onvolkomenheden. In indringende beeelden legden zij zowel de sleetsheid als de indrukwekkende pracht vast. Met opvallende foto?s en aanstekelijke teksten geven ze een prachtig en ook persoonlijk beeld van dit wereldberoemde gebouw.
Images
STOELTIE, Barbara en Rene; - ADIEU RIJKSMUSEUM,
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers