Titre

ALBRECHT BOUTS monografie met oeuvrecatalogus van het oeuvre van Albrecht Bouts

Auteur
Éditeur

Brussel, Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, 2012

Prix

35,00

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

Gebonden, blauw linnen onder geillustreerde stofomslag, 220 x 290mm., 466pp., uitvoerige kleurillustratie. ISBN 9782930054162.

Plus d'informations
Deze publicatie vormt de eerste monografie met oeuvrecatalogus van het oeuvre van Albrecht Bouts. Als jongste zoon van Dirk Bouts, opgeleid in het atelier van zijn vader in Leuven, kende de kunstenaar een voor die tijd uitzonderlijk lang leven. Het volume opent met een overzicht van de receptiegeschiedenis van de schilder. Vervolgens worden de artistieke persoonlijkheid van de meester, de familiale erfenis en het kader van zijn activiteiten behandeld, met als doel om zijn eigenhandige productie te scheiden van die van zijn atelier. Zo kan een vijftigtal schilderijen worden toegeschreven aan de meester en aan zijn naaste medewerkers. De auteur, die geschoold is in de technische analyse, steunt haar betoog op een direct onderzoek van de werken, zowel op stilistisch als op schildertechnich vlak, waarbij ze zich onder meer baseert op de minutieuze interpretatie van talrijke wetenschappelijke beeldvormingsdocumenten. Naast de musea vormde ook de bijdrage van meerdere onbestudeerde werken uit prive-collecties een kostbare bron van informatie die eveneens nieuwe onderzoekspistes heeft aangereikt. Het volume vervolgt met een geillustreerde oeuvrecatalogus met bijna driehonderd schilderijen. Deze toont de omvang van de atelierproductie, vooral op het vlak van private devotietaferelen, maar ook de reikwijdte van de boutsiaanse invloed die zich tot ver buiten de Leuvense activiteitssfeer tot in Spanje en tot lang na de dood van de meester laat gevoelen. Een rijkelijke reeks illustraties, die het onmisbare complement vormt voor elke vorser en geleerde ter zake, vervolledigt het volume. Nieuw.
Images
HENDERIKS, Valentine; - ALBRECHT BOUTS monografie met oeuvrecatalogus van het oeuvre van Albrecht Bouts
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers