Titre

Aggiornamento in Leuven. Geschiedenis van de Universitaire Parochie (1959-1974).

Auteur
Éditeur

Leuven, Universitaire Pers, 2002

Prix

9,95

Détails

Paperback, Nederlands, originele uitgeversomslag, 16x24 cm., 288 pp. ISBN 9789058672582.

Plus d'informations
Lovaniensia 18. De studentenparochie voor Leuven-Nederlands ontstond in 1959 uit de Universitasbeweging van Dondeyne. In 1963 werd de parochie officieel erkend en kreeg ze de naam Universitaire Parochie: een kerkgemeenschap voor de hele universitaire wereld. Van bij haar ontstaan nam de parochie een aantal kerkvernieuwende ideeen van de Universitasbeweging van de jaren '50 over: ze zette zich in voor de emancipatie van de leek in de Kerk en voor een open dialoog van de Kerk met de 'wereld'. Op liturgisch gebied probeerde ze vernieuwingen door te voeren die de leken meer bij de plechtigheden moesten betrekken. Het Tweede Vaticaans Concilie gaf een sterke impuls aan die kerkvernieuwende ideeen en activiteiten van de Universitaire Parochie. Ondertussen ontstond een hele nieuwe dynamiek rond ontwikkelingssamenwerking. Via deze thematiek zou de parochie zich steeds meer aangetrokken woelen tot de zogenaamde nieuw-linkse stroming, die zich aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en Europa manifesteerde. Naast een kerkkritisch kreeg de Universitaire Parochie nu ook duidelijk een maatschappijkritisch gezicht. In het boek Aggiornamento in Leuven" wordt de organisatorische, kerkelijke, maatschappelijke en liturgische evolutie van de Universitaire Parochie op de voet gevolgd, vanaf het ontstaan in 1959 tot de uittreding van stichterpastoor Jozef Yperman in 1974. Die geschiedenis wordt in de bredere context van het wel en wee van de Vlaamse en zelfs de Wereldkerk gesitueerd. Op die manier brengt het boek het verhaal van een progressieve katholieke beweging in het woelige kerk- en wereldgebeuren van de jaren '60 en '70.
Images
LATRE, Bart . - Aggiornamento in Leuven. Geschiedenis van de Universitaire Parochie (1959-1974).
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers