Titre

Reis door de moderne tijd - Cultuur en technologie in de twintigste eeuw

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

906074621X

Éditeur

Anthos

Prix

1,95(Excl. toute livraison)

Détails

1991, 1e druk, paperback, goede staat, 374 blz.

Plus d'informations
Reis door de moderne tijd is een waar meesterwerk; een revolutionair boek dat de manier waarop wij tegen onze wereld, onze cultuur en onszelf aankijken ingrijpend verandert. \"In de negentiende eeuw,\" schrijft professor O.B. Hardison, \"werd door de wetenschap de natuur voorgesteld als een verzameling objecten die gerieflijk en solide op middenlange afstand voor de ogen van de toeschouwer ligt..... Thans is de natuur wellicht voorgoed uit ons gezichtsveld verdwenen.\"
In dit rijk geïllustreerde boek onderzoekt Hardison wat deze verdwijning van de natuur betekent voor de wetenschap, voor de geschiedschrijving, voor de kunst en voor de architectuur, voor de taal en uitendelijk ook voor onze definitie van \"mensheid\". Hij schrijft over Darwin en Einstein, de middeleeuwse kosmologie en de moderne chaostheorie, over de zestiende-eeuwse horlogemakerij en over de Bauhaus-architecten, over computergrafiek en T.S. Eliot, over robots en Picasso. Hij laat ons zien hoe de elektronenmicroscoop, de computer en de landing op de maan onze relatie met het universum en ons besef van de mogelijkheden van die relatie veranderd hebben.
Het meest opvallende is dat Hardison dit alles doet met een zeldzame gratie en gevatheid; hij is in staat de meest complexe materie speels en helder uiteen te zetten.
Nu we aan de vooravond van de eenentwintigste eeuw staan, op de drempel van de siliciumtoekomst, is Reis door de moderne tijd een essentieel en onontbeerlijk boek voor ieder die een beter begrip wil krijgen van waar we vandaan komen en waarheen we op weg zijn.
Images
Hardison, O.B. - Reis door de moderne tijd - Cultuur en technologie in de twintigste eeuw
anubis Varennes sur Amance

Nadat uw bestelling bij ons binnen is gekomen ontvangt u van ons een mailtje met de hoogte van de verzendkosten en ons rekeningnummer.
Zodra wij uw betaling hebben ontvangen zal de bestelling verstuurd worden.
De boeken worden vanuit Frankrijk verstuurd. HEEFT U BINNEN 2 DAGEN GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX, WANT HELAAS KOMT ONZE MAIL SOMS DAARIN TERECHT.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie anubis.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec anubis
  • Après votre commande vous et anubis recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de anubis
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • anubis peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers