Titre

GUY VAN DEN BULCKE.

Auteur
Éditeur

Zellik, Roularta Art Books, 1997

Prix

20,00

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

Gebonden, uitgeverslinnen, originele geillustreerde omslagwikkel in kleur, 29.5x25.5cm, 112 pp, geillustreerd in kleur en z/w.

Plus d'informations
Tentoonstelling in Antwerpen, 't Elzenveld, 29/03-04/05/1997. Voor Guy Van den Bulcke ( Antwerpen 1931) is het belang van de schilderkunst verbonden met de zin van ons bestaan, maar ook met onze nietigheid ten opzichte van de natuur en de kosmos. Gefascineerd door olieverf en doek, onderzoekt hij al tientallen jaren de creatie van beelden met de bedoeling dieper door te dringen in de werkelijkheid rondom ons. De traditie van de schilderkunst biedt hem een adequaat antwoord op de complexiteit waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd. Deze kunstenaar synthetiseert stijlen. Hij heeft een grammatica van de schilderkunst ontwikkeld met enkele elementen uit het surrealisme, popart en hyperrealisme, maar dit impliceert geen gemakkelijke categorisering. Bovendien kan hij zowel onder de abstracte schilders als onder de realisten worden geschaard. Delen van zijn schilderijen zijn minutieus weergegeven, met een unieke virtuositeit en een nauwgezette gedetailleerdheid, terwijl andere delen op een meer abstracte manier zijn geschilderd. De kunstenaar voorziet de beelden die hij ontleent aan de werkelijkheid van een eigen stempel. Hij geeft zijn realisme vorm door een onderscheidende keuze van beeld, compositie, kadrering, vorm en kleur. Zijn figuratieve tableaus zijn zowel gebaseerd op foto's die hij zelf maakte tijdens zijn intercontinentale reizen als op bestaande foto's die hij vervormt en interpreteert.
Images
VAN  JOLE, Marcel/ GAUDET,  Michel/ HAMMOCK, Virgil/ WOODROW,  Donald Barry. - GUY VAN DEN BULCKE.
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers