Titre

Volcmar de Ommelandvaarder. Met 40 pentekeningen van Leon Holman. Dit is het verhaal van Volcmar van Enesce, die het geluk verloor en het weer ging zoeken in de wijde wereld.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9021487918

Éditeur

EM. Querido's Uitgeverij B.V. 356 pp. 13 x 21 cm gebonden in rood linnen met stofomslag (gerepareerd).

Prix

5,00(Excl. toute expédition)

Détails

1978 7e dr.

Plus d'informations
Aar van de Werfhorst werd geboren als kind van Nederlandse ouders die een drogisterij in Gronau hadden. Door zijn Duitse achtergrond werd hij ook tweetalig opgevoed. In zijn jeugd bracht hij veel tijd door in het Ruhrgebied. In de vakanties kwam hij vaak aan de Overijsselse Vecht waar zijn grootouders in Beerzerveld woonden. De Vecht zou later een belangrijke rol spelen in zijn streekromans. Na in Winterswijk gewoond te hebben verhuisde het gezin Van de Werfhorst naar Vriezenveen. Aar van de Werfhorst volgde de kweekschool, maar werd journalist; aanvankelijk in Duitsland. Later ontwikkelde hij zich tot letterkundige. Het pseudoniem Van der Werfhorst ontleende hij aan de achternaam van zijn grootmoeder.

Voor het schrijven van zijn boeken zocht Aar van de Werfhorst meestal de eenzaamheid. Hij schreef onder andere in een molen in Hellendoorn en een huisje in Ommen.

Na de Tweede Wereldoorlog, waarin Van de Werfhorst moest onderduiken, woonde hij samen met SDAP/PvdA-politicus en -minister Hein Vos. Hij werkte ook als diens secretaris. In de naoorlogse jaren werd Van de Werfhorsts oeuvre populair en zijn boeken werden herhaaldelijk herdrukt. Een aantal van zijn romans en verhalen werd gebundeld in een deel van de Omnibus-serie van uitgeverij De Arbeiderspers.

Na de publicatie van het laatste deel van de romancyclus de Eenzame in 1956 zweeg Van de Werfhorst. Hij schreef nauwelijks meer en publiceerde meer dan twintig jaar geen nieuw werk. Pas ter gelegenheid van zijn zeventigste en tachtigste verjaardag kwamen er kleine bibliofiele uitgaven met relatief nieuw werk. Zijn gezondheid liet te wensen over en zijn laatste jaren was Van de Werfhorst gebonden aan een rolstoel.

Het werk van Van de Werfhorst wordt gerekend tot de Nieuwe zakelijkheid.
Images
Werfhorst, pseudoniem van Pieter Gerhardus (Piet) Jansen (Gronau, 3 maart 1907 - Wassenaar, 20 januari 1994), Aar van de - Volcmar de Ommelandvaarder. Met 40 pentekeningen van Leon Holman. Dit is het verhaal van Volcmar van Enesce, die het geluk verloor en het weer ging zoeken in de wijde wereld.
Ponsava Books Leidschendam

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een email die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ponsava Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ponsava Books
  • Après votre commande vous et Ponsava Books recevrez une confirmation par email. Dans l'email que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ponsava Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ponsava Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

Nouveaux livres dePonsava Books

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

9800 librairies

Antiquaires et particuliers