Titre

Tussen paardetram en sneltram. Met z/w foto`s

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Grafisch Bedrijf Ponsen en Looijen / Eigen Beheer

Prix

5,00

Détails

Zonder jaartal, gebonden, 127 blz. goed

Plus d'informations
De verhalen die in het boek dat voor u ligt zijn beschreven zijn geen van alle verzonnen of geënt op vertelsels van anderen. Het zijn de belevenissen van een man die de jaren waarin deze verhalen zich afspeelden op het dorp Jutphaas heeft doorgebracht en tracht deze te beschrijven zoals hij ze zelf heeft meegemaakt en gezien.
Het beoogt een beeld te geven van het leven en werken van de mensen die in de jaren tussen 1920 en 1940 op het dorp woonden.
Er leefden in die tijd in die gemeenschap een aantal markante figuren die door de bijzondere eigenschappen die zij bezitten de sfeer bepalen en vooral op de jeugd een sterke indruk maken waardoor zij zich deze mensen hun hele leven zullen blijven herinneren. De foto’s die in dit boek zijn opgenomen, hebben er toe bijgedragen dat de herinneringen van de schrijver zodanig werden versterkt dat hij een vrijwel vlekkeloos beeld kreeg van de belevenis van zijn jeugd waardoor hij in staat was deze geschiedenis voor u op te schrijven. Het dorp Jutphaas is opgenomen in de woongemeenschap Nieuwegein en zal binnen afzienbare tijd in de vergetelheid geraken en alleen nog als een betrekkelijk klein onderdeel van deze gemeenschap fungeren.
Hierdoor zullen de kenmerkende eigenschappen van het oude dorp langzaam maar zeker verdwijnen en ondergaan in de structuur van een grote stad waarin men ondanks alle pogingen om dit te voorkomen naast elkaar en niet met elkaar leeft.
Voor allen nog in leven zijnde bewoners die de periode waarin de verhalen zich afspelen, hun kinderen en kleinkinderen is dit boek voornamelijk geschreven, en zij zullen er daarom ook het meeste plezier aan beleven.
Doch ook voor de bewoners van Nieuwegein die niet tot de autochtonen behoren kan het interessant zijn een inzicht te krijgen van hetgeen zich op de nog steeds herkenbare plaatsen die van het oude dorp nog te vinden zijn, heeft afgespeeld.
Images
Geijtenbeek, Ing. J.H. van - Tussen paardetram en sneltram.  Met z/w foto`s
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie J.M. v/d Meer.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec J.M. v/d Meer
  • Après votre commande vous et J.M. v/d Meer recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de J.M. v/d Meer
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • J.M. v/d Meer peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers