Titre

Leve het ouder worden!

Auteur
ISBN

9789059113107

Éditeur

Aspekt

Prix

4,00

Disponible

2 copies

Détails

2004, paperback, 180 blz. goed

Plus d'informations
Weg met de term ‘vergrijzing’ of‘grijze golf’ als het om ouderen gaat. En leve de 'zilveren stroom', die veel beter uitdrukt wat de senioren voor onze samenleving betekenen. Aan ervaring, aan geestelijke rijkdom, maar ook aan kracht, aan de stembus en economisch.
Annie M.G. Schmidt pleitte al voor de ‘zilveren stroom’. En Bert van Nieuwenhuizen, die jarenlang als redacteur Opinie van het Utrechts Nieuwsblad het ouderenbeleid beschouwde, zegt het haar van harte na! Wég met het doemdenken over de ouderen. De ‘vergrijzing’ is geen onafwendbare natuurramp waaraan we failliet dreigen te gaan, zoals politici ons willen laten geloven.
Het feit dat mensen zoveel ouder worden is de vrucht van ruim een halve eeuw goed sociaal beleid en een sterk verbeterde gezondheidszorg. Nooit eerder in onze geschiedenis waren welvaart en welzijn voor zoveel ouderen in onze samenleving zo groot. En ze worden ook steeds mondiger.
Weg met het beeld van de zielige, lastige en dure oudere. Leve de mondige en voor economie en maatschappelijk leven steeds belangrijker wordende senior!
En ook weg met de geur van roeping en liefdadigheid die rond verzorgings- en verpleeghuizen hangt. Verzorgers en verplegers zijn geen ‘broeders en zusters van liefde’, maar professionele hulpverleners die voor hun werk professioneel betaald worden.
De zorgsector verdient - net als andere sectoren in de maatschappij - respect, maar is een normale bedrijfstak die met z'n honderdduizenden werknemers van vitaal economisch belang geworden is.
En dan nog iets: zijn ouderen niet meer sexy? Kom nou toch! Laat ouderen ook eens mee-paraderen op de reclameposters!
En verklaar de ouder wordende mens niet te snel vergeetachtig of dement. Wacht u voor een ‘duivelspact’ tussen de hulpverleners en de kinderen die van vader of moeder afwillen. Overigens: het valt met de solidariteit tussen de generaties erg mee. En met de hulpbehoevendheid van de ouderen ook, maar liefst 91% woont nog zelfstandig.
Daarom: leve het ouder worden!
Images
Nieuwenhuizen, bert van - Leve het ouder worden!
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie J.M. v/d Meer.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec J.M. v/d Meer
  • Après votre commande vous et J.M. v/d Meer recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de J.M. v/d Meer
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • J.M. v/d Meer peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers