Titre

De huid van Michelangelo: roman

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Querido

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

2000/1e dr./282 p./paperback

Plus d'informations
Na zijn vijftigste verjaardag, als er een eind is gekomen aan de jarenlange relatie met zijn vriend, vertrekt Zeger van Vuren, kunsthistoricus, naar Italië. Vrienden en Amsterdam laat hij achter zich. Hij installeert zich in een oude boerderij op een heuvel in Toscane. Zeger is klaar voor een nieuw leven. Zijn dagen vult hj met het schrijven van een studie over Michelangelo. Onderwerp is het halfjaar uit het leven van de zevenenvijftigjarige kunstenaar waarover niets bekend is.
Michelangelo heeft dan kennisgmaakt met een adellijke jongen uit Rome, wiens uitzonderlijke schoonheid het inspireert tot zijn mooiste sonnetten.
In het begin van zijn verblijf ontmoet Zeger bij een vervallen Romeinse bron de twintigjarige Elio. De vriendschap met deze bediende, bijrijder en bouwvakker zet zijn leven in een nieuw licht. De afstand tussen Amsterdam en de arcadische omgeving van de heuvel krijgt voor Zeger mythische poporties.
Het evenwicht waar Zeger naar op zoek is, wordt op de proef gesteld door Elio, de Dionysische dansedr die hem likt de verlossen van zijn leeftijd en zijn verleden.
In Michelangelo herkent Zeger de passie voor dee schoonheid die van goddelijke oorsprong is en haar hoogste uitdrukking vindt in de gestalte van een jongeman. Voor deze schoonheid zet Zeger alles op het spel.

Sipko Melissen debuteerde met de poëziebundel 'Gezicht op Sloten' (1985). Voor de roman 'Jongemannen aan zee' (1997) kreeg hij de Anton Wachterprijs.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Tous les livres de GOED VERKEERD

Cette librairie est présente au marché de livre dans Bilthoven sur 10-05-2024


Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie GOED VERKEERD.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec GOED VERKEERD
  • Après votre commande vous et GOED VERKEERD recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de GOED VERKEERD
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • GOED VERKEERD peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers