Titre

De overkant; roman; vert. (uit het Duits) door Ronald Wouter Tieges. - Vert. van: Drüben. - 1981.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789029022415

Éditeur

Meulenhoff (Meulenhoff Editie)

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

1982/1e dr./142 p./paperback/als nieuw

Plus d'informations
'De overkant' ('Drüben') is het tweede deel van de autobiografische trilogie 'Todesgier', waarmee de jonge Zwitserse schrijver Bruno Schnyder de aandacht trekt en waarvan bij Meulenhoff vorig jaar het eerste deel 'Albino', verscheen. 'Albino' (1980) bestreek de kinderjaren van de verteller, zijn opgroeien in een vijandige omgeving, zijn dormen van de 'naakte ruiter' die hem zou komen verlossen. Maar de redder kwam niet. In 'Drüben' is de verteller, volwassen nu en levend van het schrijven, in en volledig isolement geraakt; hij heeft zich teruggetrokken in een slooprijpe toren, traditioneel maar volstrekt passend symbool van zijn vervreemding van de werkelijkheid. De droom van de bevredigende homoseksuele relatie gaat niet in vervulling: de vriend die hij voor zich alleen wil hebben en aan wie hij in zijn naieve emotionaliteit te absolute eisen stelt, kan zich niet onvoorwaardelijk aan hem geven - alleen door middel van wijn en slaappillen weet de verteller zijn groeiende angst te bestrijden, alleen door het schrijven van een boek weet hij zelfmoord uit te stellen. Wanneer hij het uiteindelijk toch waagt, mislukt zijn poging, die echter wel een prachtig stuk hallucinerend proza oplevert.
Bruno Schnyder, van de generatie jonge Zwitsers waartoe ook Franz Böni en Thomas Hürlimann behoren, beschrijft op indringende wijze de homoseksuele gevoelswereld van zijn alter ego, treft heel exact de sfeer van verval, van vuil, vocht en spinnewebben, van waaruit hij hoopvol probeert 'een stap naar voren' te doen.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie GOED VERKEERD.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec GOED VERKEERD
  • Après votre commande vous et GOED VERKEERD recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de GOED VERKEERD
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • GOED VERKEERD peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers