Titre

Mannen en katten

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Van Oorschot

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

1957/ing./stofomslag/78 p.

Plus d'informations
Voor den bekenden dichter Jac. van Hattum, die zich de laatste jaren ontpopt als een zeer opmerkelijk schrijver van het korte verhaal, bestaat geen enkele grond om aan te nemen, dat de mensch in essentie goed is.
Evenmin echter om aan te nemen dat de mensch in essentie slecht is. En hij waarschuwt, dat men er wijs aan doet, noch in het een noch in het ander te geloven.
Het: "En hebt heerschappij over al het Gedierte" uit Genesis 2 beschouwt Van Hattum als het in zijn macht houden van de geheele menagerie in ons zelf.
In "Mannen en katten" gromt, sluipt, dreigt al het gedierte waarover ons de heerschappij is bevolen.
Wanneer we onze waakzaamheid verliezen, betrekt het roofdier onmiddellijk de zonnigste oogen der wereld.
En wat er dan gebeurt vertelt Van Hattum ons o.a. in het titelverhaal, in "George Tirenne", in "Lege gelaten", in "L'inconnue du Styx", in "Vilten tyrannie" en vooral in een van de meest opomerkelike verhalen van dezen bundel "Opvoedkunde".
Wie van zich zelf een goed dompteur weet te maken, wie inderdaad heerschappij over al het gedierte in zich heeft, is een gezegend man; wie uit gemakzucht, egoisme of onmacht de kooien in zich opent, verkeert in een gevaarlijk stukje jungle.
Voor dit laatste heeft Van Hattum zoowel in vele van zijn gedichten, doch vooral in deze pregnante korte verhalen steeds de allergrootste belangstelling.
Waarom toch, vragen vele lezers zich af.
Waarschijnlijk uit een angstige liefde voor de "zonnigste oogen der wereld".
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie GOED VERKEERD.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec GOED VERKEERD
  • Après votre commande vous et GOED VERKEERD recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de GOED VERKEERD
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • GOED VERKEERD peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers