Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Kabbalah

Auteur
ISBN

9789020205596

Éditeur

Ankh Hermes, 1991

Prix

8,50(Excl. toute expédition)

Détails

Zeer net gebonden boek met stofomslag, 255 pag.

Plus d'informations
ertaald en bewerkt door Louis Rebcke
Voorwoord van Prof. Henri van Praag

De Kabbalah is de geheime leer van het jodendom. Het is een mystiek-theosofische leer en betekent letterlift vertaald 'traditie'.

Deze Nederlandse bewerking van het boek van Charles Poncé is een volledig verantwoorde bespreking van het belangrijkste werk van de joodse mystiek. De auteur behandelt de mystieke afstraling van het goddelijke in het menselijk leven, het geheimenis van Adam Kadmon, de eeuwige mens, de leer der Sefiroth (de emanaties van God in het menselijk gedrag) en de weg der innerlijke transformatie. De Kabbalah bouwde ook een systeem op van symbolische overeenkomsten tussen het optreden van magische, krachten, letters, getallen en de verschillen6 delen van het menselijk lichaam. De schrijver trekt ook lijnen door naar andere mystieke leringen, systemen van yoga, en tantrisme, de Indische leer der chakra's en de hedendaagse psychologie en filosofie.

Het waardevolle van dit glasheldere boek is, dat het de kabbalistische geschriften plaatst tegen de achtergrond van de gehele joodse religieuze literatuur, wat als een unieke aanpak beschouwd mag worden.
Images
Poncé, Charles - Kabbalah
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

10000 librairies

Antiquaires et particuliers