Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

De ziekte van Lodesteijn

Auteur
ISBN

9789025465759

Éditeur

Contact, 1987

Prix

4,50(Excl. toute expédition)

Détails

Nette paperback ,128 pag., iets scheef gelezen.

Plus d'informations
Samenvatting

De ziekte van Lodesteijn is een onovertroffen stukje humor, waarin het onderwijs genadeloos wordt gefileerd. Verwarde romanticus Lodesteijn trekt alles in twijfel dat onze samenleving efficiënt en modern zou maken. Lévi Weemoedt is de nieuwe Piet Paaltjens, met het cynisme van de jaren '80.

Deze veelgelezen en tijdloze klassieker verschijnt opnieuw om een volgende generatie de schellen van de ogen te doen vallen.

een volgende generatie de schellen van de ogen te doen vallen.


Recensie(s)

Het verhaal gaat over een leraar klassieke talen, Lodesteijn, in Vlaardingen. Hij komt in conflict met de schoolleiding na een verhuizing uit een houten noodgebouw naar een hypermodern, fantasieloos ontworpen schoolgebouw. De aanvaringen (vooral met rector Persijn) worden steeds feller, totdat hij uiteindelijk via ziekteverlof en afkeuring aan de dijk wordt gezet. De ervaringen met de medici worden uitvoerig beschreven, maar bieden minder vermaak dan de ruzies met de schooldirectie. Waar de auteur echt gaat overdrijven of origineel wordt, komt de beloofde humor pas goed tevoorschijn. Maar de meeste scènes en gebeurtenissen zijn toch te voorspelbaar. Zijn beeld van Lodesteijns collega's ontstijgt het niveau van het cliché nergens. Hier en daar vindt men verwijzingen naar Bordewijks "Bint'.

Redactie
Images
Weemoedt, Levi - De  ziekte van Lodesteijn
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,4 millions de livres

Neuf et d'occasion

9700 librairies

Antiquaires et particuliers