Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Peren aan een wilg

Auteur
ISBN

9789057134265

Éditeur

Prometheus, 2000

Prix

2,50(Excl. toute expédition)

Détails

Zeer nette ooievaar pocket, 282 pag.

Plus d'informations
Samenvatting
`Mijn overgrootmoeder keek naar de bal van bloem en eieren in haar handen. "Doe er water en zout bij, en zure room. Dat is het geheim," zei ze tegen mijn moeder. "Ik ken je, Ginger Marchewka, je bent altijd op zoek naar geheimen. Dit is er een. Doe er een paar likken zure room bij, twee, drie, zoveel je hebt, wat je kunt missen. Laten we zeggen een halve kop. Dat is alles wat ik je kan vertellen. Bij jou is het peren aan een wilg.. altijd iets willen wat niet kan."'

Verbonden door herinneringen, tradities en recepten vormen de vrouwen het fundament van de Pools-Amerikaanse familie Marchewka. Samen hebben ze geleerd om de moeilijkheden van hun emigratie naar het twintigste-eeuwse Amerika te overwinnen. Maar naarmate de jaren verstrijken, ontwikkelt elke volgende generatie zich op haar eigen manier.

De oudere vrouwen, overgrootmoeder Rose en haar dochter Helen, hebben een stevige greep op de familie. Zij houden de feestdagen, bruiloften en tradities uit de oude wereld in ere. Maar Helens dochter Ginger merkt dat de zorgvuldig gekoesterde familiebanden haar verstikken. Na heftige conflicten is zij de eerste vrouw die de Marchewka's verlaat om het avontuur te zoeken van een leven buiten het bereik van haar moeder en grootmoeder. Zij voedt haar dochter Amy op Amerikaanse wijze op, ver van haar Poolse voorouders. Het is aan Amy om tot het besefte komen dat er in haar hart wellicht plaats is voor zowel de oude als de nieuwe wereld.
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

9900 librairies

Antiquaires et particuliers