Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Bizar wonen

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

BZZTôH, 2004 isbn 90 453 0125 3

Prix

4,50(Excl. toute expédition)

Détails

NIEUWSTAAT paperback, 256 pag.

Plus d'informations
Beschrijving

Toen Jake Halpern een jonge verslaggever was, raakte hij geobsedeerd door verhalen over onherbergzame en helse plaatsen, bewoond door een handjevol dapperen die weigerden te verhuizen. Zij collega-verslaggevers staken de draak ermee en gaven hem de bijnaam Bad Homes Correspondent. Maar hoe meer hij over deze mensen te weten kwam, hoe meer hij bij hen betrokken raakte. Vastbesloten om hun onstuimige devotie voor hun huis te begrijpen, trok Halpern eropuit om de meest ongastvrije oorden in Amerika te bezoeken. Bizar wonen is een onweerstaanbaar portret van deze plekken en van zijn vriendschappen met hun meest loyale bewoners.

In North Carolina ontmoet hij een gepensioneerde molenaar die in zijn eentje zijn woonplaats beschermde tegen een allesverwoestende vloed. In Alaska werkt hij voor een moedige vrouw die een videowinkel annex leerlooierij bestierd en de krant bezorgd in een besneeuwd gehucht aan de voet van een gletsjer. Onder de rook van een Hawaiiaanse vulkaan verblijft hij bij een kluizenaar wiens huis, een voormalige herberg, is omgeven door gesmolten lava. In Malibu leert hij van een heikneuter die tussen de beau monde woont de tradities van het brandblussen. Op een grenseiland voor de kust van Louisiana vertelt een legendarische ruiter over het overleven van orkanen - door jezelf met je eigen haar aan een boom vast te binden. Gedurende zijn reis onderzoekt Halpern de idee van een honkvast bestaan in een samenleving die steeds mobieler wordt. Onderweg ontdekt hij waarom lava, wind, vuur of water deze onvergetelijke mensen niet van hun wortels weet te scheiden.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteur, Amerikaans journalist en publicist, geeft vijf beschrijvingen van mensen, die op bijzondere plekken in de Verenigde Staten wonen en ondanks alle gevaren in hun woningen willen blijven: verwoestende vloedgolven in North-Carolina; lawine-gevaar in Alaska; de dreiging van lavastromen op Hawai; terugkerende bosbranden in Californie en verwoestende orkanen in Louisiana. De schrijver vertelt hun persoonlijke verhalen, waarin een uitvoerig beeld geschetst wordt van de dreigingen en gevaren, waaraan ze bloot staan (overal zijn recentelijk rampen geweest). Duidelijk wordt dat de vijf hoofdpersonen gehecht zijn aan hun woonplek en niet overwegen (ondanks druk van buiten) te vertrekken. De auteur typeert ze als stoicijnse, individualistische mensen (allen ouder dan vijftig jaar) met gevoel voor humor en genietend van de eenvoudige dingen van het leven. Het gevecht om hun huis heeft hun zingeving en een goed zelfbeeld gegeven. Een interessant en leesbaar boek dat een goed beeld geeft van de wilskracht van mensen als het om wonen en een eigen plek gaat.
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

9900 librairies

Antiquaires et particuliers