Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Wierook gebruik, invloed en samenstelling over gebruik in o.a.oude Egypte, de

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789063781545

Éditeur

Schors, 1988

Prix

4,50(Excl. toute expédition)

Détails

Zeer nette paperback, 130 pag.,ISBN 9789063781545, geillustreerd.

Plus d'informations
Samenvatting
Zover het te achterhalen valt, heeft de mens bij de uitvoering van magische en rituele handelingen altijd gebruik gemaakt van wierook en kaarsen. Ook in het leven van alledag is het branden van wierook een normale zaak. Niet onbegrijpelijk, want alleen al de geur schept een prettige, vredige sfeer en doet weldadig aan.

Ondanks dat wierook een aanvaard element is in erediensten, rituelen en het dagelijks leven, bestaat er nauwelijks literatuur over de functie en het gebruik ervan. CALAND's 'WIEROOK, GEBRUIK, INVLOED EN SAMENSTELLING' vult deze leemte zeer wel op. Op korte, maar van inzicht in de materie getuigende wijze behandelt het boek, na een inleiding over de historische relatie tussen mens en wierook, de juiste wijze van bereiden en branden van wierook, de verbanden tussen wierook, astrologie, weekdagen en kleuren, en bespreekt het zowel een groot aantal gebruiksmogelijkheden als recepten ervoor. Tot slot geeft het een uitgebreide, alfabetische lijst van de ingrediënten voor wierookmengsels, waarbij niet alleen het geneeskundig en magisch verleden van de afzonderlijke grondstoffen vermeld wordt, maar ook de planeet en het element (aarde, vuur, lucht of water) dat daarbij hoort.

De begeleidende afbeeldingen en tabellen, alsmede de duidelijke aanpak van het onderwerp maken 'WIEROOK, GEBRUIK, INVLOED EN SAMENSTELLING' tot een aantrekkelijke en bruikbare handleiding.
Images
Caland, M.E. - Wierook  gebruik, invloed en samenstelling over gebruik in o.a.oude Egypte, de
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,4 millions de livres

Neuf et d'occasion

9700 librairies

Antiquaires et particuliers