Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Tecumseh /Zijn moed en hartstocht zijn legendarisch. Hij is de laatste hoop van de Shawnee-Indianen. Zijn naam is Tecumseh: Oog van de Panter..

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789026971693

Éditeur

Van Holkema & Warendorf, 1989

Prix

3,50(Excl. toute expédition)

Disponible

3 copies

Détails

Zeer net gebonden boek met stofomslag, 827 pag.

Plus d'informations
[roman over Shawnew-Indianen]
Recensie(s)
Tecumseh was in de 18e eeuw een van de grootste Indiaanse oorlogsleiders. Hij leidde zijn eigen volk de Shawnee en hun bondgenoten in de strijd om hun woongebied in het Noordoosten van de V.S. De schrijver heeft veel onderzoek gedaan naar de historische toedracht van deze strijd maar nog meer naar de mentaliteit en gedachtenwereld van die Indiaanse volken. Het boek is boeiend geschreven en vertelt op een eenvoudige manier een stuk van de Amerikaanse geschiedenis. Vergelijk: 'Mary, geliefde vrouw van de Creeks' door Dee Brown (a.i. 81-01-052-4) dat over dezelfde periode handelt. Omslag is een romantishe schilderij afgebeeld met daaronder in goudkleurige letters de titel. Voorzien van enkele kaartjes, normale druk.
(Biblion recensie, H. Puite.)
Images
James Alexander Thom - Tecumseh /Zijn moed en hartstocht zijn legendarisch. Hij is de laatste hoop van de Shawnee-Indianen. Zijn naam is Tecumseh: Oog van de Panter..
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,4 millions de livres

Neuf et d'occasion

9700 librairies

Antiquaires et particuliers