Titre

God verborgen en nabij

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789041403452

Éditeur

Antos, 2002 [ benaderd vanuit het pastoraal- spirituele perspectief en vanuit de cultuurwetenschap]

Prix

6,00(Excl. toute expédition)

Détails

NIEUWSTAAT grote paperback, 404 pag., ISBN 9789041403452

Plus d'informations
Samenvatting

In GOD VERBORGEN EN NABIJ benaderen Jan Bluyssen en Gerard Rooijakkers het vragen naar God vanuit twee geheel verschillende perspectieven. Bluyssen vanuit het pastoraal-spirituele perspectief: hoe hebben mensen in verschillende tijden en culturen geworsteld met vragen over Gods nabijheid en afwezigheid. Rooijakkers vanuit het perspectief van de cultuurwetenschap: hoe hebben mensen hun geloof gestalte gegeven door middel van rituelen. Bluyssen bekijkt hoe God speelt met de mensen; Rooijakkers beschrijft hoe mensen spelen met God.
Recensie(s)
Een boek over God en de tegenstelling tussen religie en het profane, geschreven vanuit pastoraal en cultuurhistorisch perspectief. Het meer pastorale gedeelte is geschreven door Jan Bluyssen die bisschop van Den Bosch was van 1966 tot 1984, het cultuurhistorische deel door Gerard Rooijakkers (1962), hoogleraar Nederlandse etnologie aan de Universiteit van Amsterdam. De titel 'God verborgen en nabij' slaat op zowel het ongrijpbare als het bijna tastbare in de godservaring. Terecht wordt kritisch gekeken naar het godsbegrip in het verleden en nu. Ook religieuze uitingen, vooral in Nederland, zoals het markeren van plaatsen in het zuiden van het land met Mariakapellen en kruisbeelden als het erkennen van de bestaansreden van andere godsdiensten komen aan de orde. De stijl is doorgaans doordacht, filosofisch en kritisch, vaak ondersteund door aanhalingen van filosofen of cultuurwetenschappers. Hoewel niet storend worden af en toe termen gebruikt die vooral insiders bekend in de oren klinken. Vanwege het overwegende en filosofische karakter van het boek zal het vooral kritisch ingestelde, intellectuele gelovigen aanspreken, niet in het minst pastorale werkers en in cultuur geinteresseerden.
Images
Bluyssen, Jan / Rooijakkers, Gerard - God  verborgen en nabij
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ankerboek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ankerboek
  • Après votre commande vous et Ankerboek recevrez une confirmation par email. Dans l'email que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ankerboek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ankerboek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,4 millions de livres

Neuf et d'occasion

9700 librairies

Antiquaires et particuliers