Titre

Opera in Qatar.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789028240667

Éditeur

G.A. van Oorschot, Amsterdam

Prix

3,50(Excl. toute livraison)

Détails

2006; 1e druk; 141 pag.; paperback.

Plus d'informations
In de zomer van 2003 werd pianist en componist Michiel Borstlap gevraagd een opera te componeren in opdracht van de Emir en Emira van Qatar. Het zou de eerste opera in de Arabische geschiedenis worden, en er was ongeveer een maand tijd om hem te schrijven. Borstlap nam de opdracht aan en vier weken lang bivakkeerde hij in Cairo, samen met zijn collega Melchior Huurdeman en zijn Egyptische vriendin Dana.
Het werd het begin van een onnavolgbaar avontuur in de woestijn. Een avontuur met hoofdrollen voor de muziek, de beroemde Perzische wijsgeer Avicenna en een Amsterdamse jazzpianist, en hilarische bijrollen voor een gewiekste Egyptische zakenman, een bejaarde Romeinse choreograaf, een Irakese librettist, een Roemeens symfonieorkest, een dansgezelschap uit Beiroet, miljoenen dollars, de akoestiek van de woestijn, een podium zo groot als drie voetbalvelden, Al Jazeera, het Koninklijk Paleis, onheilspellende telefoontjes, doorwaakte nachten en talloze flessen rode wijn en sloffen sigaretten.
Twee jaar later is Borstlap het krankzinnige verhaal gaan opschrijven. Toen alles hoog en breed achter de rug was. Toen de twee wereldpremières daadwerkelijk hadden plaatsgevonden, in de maanbeschenen nachten van de Qatarese woestijn en uitgezonden voor een miljoenenpubliek door Al Jazeera.
Michiel Borstlap (1966) studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium in 1992. Meteen bracht hij zijn eerste album uit en won de Europe Jazz Contest in Brussel. Tijdens hetzelfde festival sleepte hij tevens de Prize for Best Soloist in de wacht. Vier jaar later won hij de prestigieuze Thelonious Monk/BMI Composers Award in Washington DC. Zijn compositie Memory of Echantment werd uitgevoerd door twee grootheden uit de jazz, Herbie Hancock en Wayne Shorter. Naar aanleiding van dit succesvolle optreden besloten Hancock en Shorter tot het uitbrengen van het duoalbum '1+1'. Op het album staat ook Michiels compositie.

In 1999 tekende Michiel een exclusief platencontract bij een van de belangrijkste labels ter wereld, Verve. Michiel Borstlap gaf en geeft concerten in New York, Chicago, Tokyo, Sidney, Kaapstad, Moskou, Berlijn, Shanghai, London, etc.. Hij speelde met internationale grootheden als Pat Metheny, George Duke, Bill Bruford, Metropole Orchestra, en zangeressen als Trijntje Oosterhuis & Edsilia Rombley. In 2003 werd hij in opdracht van de Emir van Qatar uitgenodigd tot het componeren van de eerste Arabische Opera in de geschiedenis, Opera Avicenna. Eind september verschijnt Opera in Qatar, waarin Borstlap verslag doet van de totstandkoming van die opera.
De boekenzolder Sellingen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De boekenzolder.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De boekenzolder
  • Après votre commande vous et De boekenzolder recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De boekenzolder
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De boekenzolder peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,3 millions de livres

Neuf et d'occasion

10900 librairies

Antiquaires et particuliers