Titre

Geen weg terug.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789044606805

Éditeur

Prometheus Amsterdam

Prix

5,00(Excl. toute expédition)

Détails

2005; 423 pag.; paperback.

Plus d'informations
Rob Oudkerk is een van de bekendste en populairste politici van Nederland - maar hij is geen minister of burgemeester, hij is huisarts. In opiniepeilingen doet hij het goed, journalisten van veel tv-programma's willen hem voor hun microfoons, maar hij is geen kamerlid of wethouder.
Dat is hij wel geweest. Van 1994 tot 2002 was Oudkerk lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Acht jaar lang was hij een van de opvallendste Kamerleden. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2002 wist hij als vrijwel enige lijsttrekker in Nederland de opkomst van de Leefbaren te stuiten. Oudkerk werd wethouder voor de PvdA, maar moest in januari 2004 het veld ruimen, nadat zijn fractie het vertrouwen in hem had opgezegd. Sinds dien is hij een veelgevraagd spreker op symposia, radio en televisie en publiceert hij regelmatig artikelen in kranten en tijdschriften.
"Geen weg terug" is het boek van Rob Oudkerk, waarin hij terugblikt op zijn Haagse en Amsterdamse jaren, die hij bekijkt met de blik van een gedreven huisarts. Maar het boek is veel meer dan dat. Het zijn veelal impressies over het leven binnen en buiten de politiek. Oudkerk schrijft over zijn bevlogenheid als huisarts, over zijn beweegredenen om met diezelfde bevlogenheid de politiek in te gaan, over de resultaten die hij in de politiek wist te behalen - en over de dingen die mislukten. Maar vooral beschrijft hij de ziektes waar politiek en politici aan lijden en de in zijn ogen noodzakelijke verandering en behandeling.
Ook schrijft hij uitgebreid over wat in heel Nederland 'de affaire' is gaan heten: zijn val als wethouder van Amsterdam. En uiteraard geeft hij antwoord op de vraag die heel Nederland zich sinds januari 2004 stelt: op welke manier zal Rob Oudkerk terugkeren in de Nederlandse politiek?
De boekenzolder Sellingen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De boekenzolder.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De boekenzolder
  • Après votre commande vous et De boekenzolder recevrez une confirmation par email. Dans l'email que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De boekenzolder
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De boekenzolder peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,4 millions de livres

Neuf et d'occasion

10300 librairies

Antiquaires et particuliers