Titre

Door het vuur.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789050187473

Éditeur

Balans

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

2005; 400 pag.; paperback.

Plus d'informations
De hoofdpersoon van deze autobiografische roman arriveert begin februari van het jaar 2003 in Parijs. Het is de bedoeling dat hij, met de hoogste gedrevenheid waartoe hij in staat is, een boek gaat schrijven waarin de beginselen van onze hedendaagse smaak voorgoed ondermijnd zullen worden. Want die beginselen zijn moordend wanneer een mens verlangt naar de gloed van waarachtige vrijheid en naar begrip van het glorieuze woord 'wasdom'.

Maar... al tijdens zijn eerste nacht in Parijs schiet hij wakker in de zekerheid dat de verwezenlijking van zijn hoge idealen onbegonnen werk is. Hij acht zich daarom, tot zijn grote opluchting, in één klap ontslagen van zijn roeping. Er breken vakantiedagen aan in Parijs. Terug onder de mensen raakt hij betrokken bij de levens van een paar Parijzenaars. Dan, op 7 maart, maakt hij zichzelf te schande in een moedwillige woede uitbarsting. Vanaf die dag begint de ontmanteling van zijn diepste natuur, van zijn hoogmoed. De ontmanteling eindigt op 17 april in de verzengende ervaring bij uitstek, in de ervaring die zonder het woord 'vuur' niet beschreven kan worden.

In zijn zevende roman Door het vuur laat Dick Schouten met zijn inzet, toon en stijl zien wat een onafhankelijk auteur vermag wanneer hij jaar na jaar in de gelegenheid is om de temperatuur van zijn schrijverschap op te voeren.
De boekenzolder Sellingen

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De boekenzolder.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De boekenzolder
  • Après votre commande vous et De boekenzolder recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De boekenzolder
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De boekenzolder peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers